Man mishandelt conducteurs in trein van Weert naar Eindhoven

Print
Man mishandelt conducteurs in trein van Weert naar Eindhoven

Afbeelding: Facebook NS Veiligheid & Service

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy - Medewerkers van de NS zijn dinsdagavond in de trein van Weert naar Eindhoven mishandeld. Een man die geen geldig vervoersbewijs kon tonen, werd agressief schopte en sloeg met een portofoon. Op station Eindhoven kon hij worden aangehouden.

Conducteurs waren in de trein van Weert naar Eindhoven vervoersbewijzen aan het controleren en zagen tijdens de controle een man direct naar het toilet gaan. Aangekomen bij het toilet maakten de conducteurs kenbaar aan de man dat ze zijn vervoersbewijs wilden checken. Hierop kwam geen reactie.

Duw
Enige tijd later kwam de man van het toilet en gaf de conducteurs een harde duw tegen de borstkast. De man riep 'waarom moest je kloppen?'. De NS-medewerkers vertelden aan de man dat ze zijn vervoersbewijs wilden zien, de man overhandigde ze een OV-chipkaart, maar die was niet ingecheckt. Toen de conducteurs de man dit vertelden, werd hij nog agressiever. Hij ging dicht op de medewerkers staan en begon in een andere taal te schreeuwen.

Portofoon
De man kreeg een waarschuwing en begon erop los te slaan. Hij pakte de portofoon af en sloeg hiermee tegen de hoofden van de conducteurs. Ook toen zij op de grond lagen, ging de man door met trappen en slaan. De man werd overmeesterd en op het station in Eindhoven verleenden collega's assistentie. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →