Nieuw bier Kordaat komt niet van Roermondse brouwerij Kordaat

Print
Nieuw bier Kordaat komt niet van Roermondse brouwerij Kordaat

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde - Nieuw bier met de naam Kordaat. Maar niet afkomstig van de brouwerij met deze naam. Het pils is recent door Lidl op de markt gebracht. De eigenaar van Roermondse brouwerij Kordaat wil nu een oplossing voor het probleem, maar vernam tot op heden taal noch teken van de supermarktketen.

Bierbrouwer Milan doet op de website Bierista zijn verhaal.

Professioneel
In 2016 begon hij met de brouwerij Kordaat. "De naam is heel bewust gekozen. Ik heb namelijk een achtergrond in defensie en kordaat staat voor daadkrachtig, voor moedig. Over deze naam is best lang nagedacht. Mijn doel was om een grote professionele brouwerij op te starten, waar ik veteranen met bijvoorbeeld een PMS-syndroom weer aan werk zou kunnen helpen."

Verrast
De eigenaar kreeg echter een andere baan aangeboden en de plannen voor de brouwerij verdwenen in de ijskast. Maar de naam Kordaat bestaat nog steeds, al is hij niet meer bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. De eigenaar doet echter nog wel activiteiten onder de naam van Brouwerij Kordaat. Toen hij hoorde van het bier met de naam van zijn brouwerij was de eigenaar toch onaangenaam verrast. "Lidl heeft geen contact met me opgenomen. Ik heb niks van ze gehoord." Hij zegt in ieder geval open te staan voor een gesprek.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →