Prestigieuze Franse titel voor Maastrichtse patissier

Print
Prestigieuze Franse titel voor Maastrichtse patissier

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Maastricht / Itteren - Sebastien Trudelle van Smores Pastry & Chocolates heeft in Frankrijk een belangrijke eretitel voor professionals in de patisserie in de wacht weten te slepen.

Trudelle werd volgens RTV Maastricht woensdag in Parijs gekwalificeerd tot ‘Meilleur Ouvrier de France’, oftewel ‘Beste Ambachtsman van Frankrijk’.

Maanden voorbereiding
Trudelle heeft een zaak in zowel Maastricht als ook in Meerssen. Voor deze meesterproef moest hij drie kunstwerken van chocolade, suiker en gebak maken. Het team van Smores Pastry & Chocolates is maanden bezig geweest met de voorbereidingen voor de wedstrijd. Uiteindelijk moest de patissier drie dagen in afzondering zelf zijn ‘skills’ tonen en de drie kunstwerken maken, waarna ze door een jury werden beoordeeld. Van de 15 deelnemers kregen woensdag slechts vijf patissiers deze Franse eretitel.

De officiële overhandiging door de president van Frankrijk volgt in maart 2019.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →