Halloween is compleet met deze heerlijke pompoen-cheesecake

Print

Pompoencheesecake Afbeelding: Studio Philippi

Woensdag 31 oktober is het Halloween. Zeg je Halloween dan zeg je pompoen. Pas op, deze pompoen-cheesecake is zo akelig goed dat je je vingers erbij opeet!

Maak de pompoenpuree een dag of enkele uren eerder zodat deze goed kan afkoelen. Pompoenpuree over? Breng op smaak met gemalen komijn en knoflook en smeer op een sandwich met kaas of dip er knapperige groenten in.

Kruidige pompoen-cheesecake
Voor 10-12 personen 

Bereiden: 30 minuten
Oven: 1 uur
Wachten: 1-2 uur

Ingrediënten
- ½ pompoen (à ca.1 kilo)
- 100 gram ongezouten roomboter
- 150 gram tarwebiscuits
- 600 gram verse roomkaas (bijv. Monchou)
- 175 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
- 2 eieren

Nodig:
-Staafmixer
- Keukenmachine
- Ingevette springvorm (24 cm ø)
- Bakpapier
- Mixer 

Bereiding
Schep met een lepel de draden en pitten uit de pompoen. Snijd de pompoen in blokjes. Kook de pompoen in 12 minuten gaar. Giet de pompoen af en laat goed uitlekken. Pureer de pompoen met de staafmixer en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Weeg 275-300 gram pompoenpuree af.

Verwarm de oven voor tot 150 ºC. Smelt in een steelpan op laag vuur de boter. Maal in de keukenmachine de koekjes fijn en schep ze door de boter. Leg op de bodem van de springvorm een vel bakpapier en sluit de vorm. Schep het koekmengsel op de bodem en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.

Klop met de mixer of in de keukenmachine de roomkaas met de suiker, vanillesuiker en koek- en speculaaskruiden glad. Klop er een voor een de eieren en ten slotte de pompoenpuree door. Schenk het beslag op de koekbodem en strijk glad.

Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin; de bovenkant begint stevig te voelen maar de taart is vanbinnen nog zacht en romig.

Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens nog 1-2 uur in de koelkast om stevig te worden. Snijd de taart met een nat mes in mooie punten. 

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!