Bevo Panningen krijgt geld voor broodnodige nieuwe vloer in De Heuf

Print
Bevo Panningen krijgt geld voor broodnodige nieuwe vloer in De Heuf

Afbeelding: Ingrid Lemmens

Panningen - Provincie en Peel en Maas willen handbalclub Bevo financieel te hulp schieten bij de aanschaf een nieuwe vloer in de voormalige tennishal De Heuf. Bevo kan die niet betalen.

De vloer in Panningen is door intensief gebruik na twaalf jaar versleten. Ze is onvoldoende schokdempend. Sinds enige tijd leidt dit tot klachten en blessures van eigen en bezoekende sporters. Een onafhankelijk keuring van ISA-sport bevestigt dat. Ook de Stichting Topsport Limburg heeft laten weten dat de vloer niet meer voldoet aan de eisen.

Een nieuwe kost 101.000 euro. De provincie wil 40 mille bijdragen; de gemeente Peel en Maas 50.000 euro. De club zegt maximaal 11 mille op te kunnen hoesten.

Zelfstandig
Het college van Peel en Maas zegt goed redenen te hebben af te wijken van het standpunt uit 2005 dat De Heuf als particuliere topsporthal niet meer in aanmerking komt voor  steun. In dat jaar verliet Bevo de gemeentelijke  Sporthallen Piushof om zelfstandig verder te gaan.

Exploitatie BV De Heuf werd opgericht. De gemeente stond garant voor de banklening van acht ton, nodig voor aankoop en verbouw van De Heuf voor topsport, met Bevo als hoofdgebruiker. Daarna gaf de tussen 2010 en 2014 nog twee keer toestemming voor extra geld (70 mille) voor aanschaf van een nieuwe vloer en voor aanpassing van kleedlokalen.

Vijfhonderd
Volgens Peel en Maas focust Bevo zich na de aanloopjaren in De Heuf ook op de breedtesport. Met succes, het aantal jeugd- en volwassen leden is de laatste drie jaar met 15 procent toegenomen. De club telt er nu vijfhonderd. Vandaar dat het college voorstelt de beurs nog een keer te trekken. De Heuf BV heeft immers ook onvoldoende geld.

Als de vloer er niet komt, dreigen sporters weg te blijven. De Heuf wordt ook gebruikt voor zaalvoetbal, tafeltennistoernooien en door scholen. Andere binnensportaccommodaties zitten vol. Volgens Peel en Maas is hier geen sprake van Staatssteun.

Al met al reden Bevo nog eens te helpen. Ondertussen blijven club en gemeente in gesprek over een totaalplan voor een toekomstbestendige vereniging.