Camerabeelden wijzen uit: MVV-fans leggen varkensresten in stadion Helmond Sport

Print
Camerabeelden wijzen uit: MVV-fans leggen varkensresten in stadion Helmond Sport

MVV-supporters tijdens de vorige wedstrijd in Helmond. Zij zwaaiden met een roodwit geblokte vlag met daarop een varkenskop. Afbeelding: ED/Pro Shots

Maastricht / Itteren - MVV-fans hebben in de nacht van woensdag op donderdag wél degelijk varkensresten en een spandoek (‘de eerste fan = aanwezig') in het stadion van Helmond Sport gelegd. Dat blijkt uit camerabeelden. Directeur Leon Vlemmings wil niet verder op het incident ingaan.

Lees ook: Geweerde MVV-fans delen plaagstoot uit aan Helmond Sport: ‘Een broodjeaapverhaal’

De MVV-fans maakten een foto van hun actie en zetten die op Facebook. Toen de materiaalman van Helmond Sport donderdagochtend het stadion opende, was er niks te zien in het stadion, vandaar dat Vlemmings het aanvankelijk ‘een broodjeaapverhaal’ noemde.

Na bestudering van camerabeelden bleken MVV-fans wél in het stadion te zijn geweest en de spullen zelf al direct opgeruimd te hebben. Met hun actie uitten zij hun onvrede over het besluit van Helmond Sport om MVV-fans vrijdagavond te weren

Voedingsbodem
Vlemmings wilde niet te diep op het incident ingaan. MVV-directeur Paul Penders noemt het besluit van Helmond Sport om MVV-fans te weren op De Braak ‘een voedingsbodem voor dit soort acties’. "Wij hebben bij Helmond Sport gepleit voor normalisatie”, wil hij verder nog kwijt. De directie en het bestuur  van MVV verklaarden zich eerder deze week solidair met de fans en boycotten de wedstrijd van vrijdagavond.

Helmond Sport laat geen MVV-fans toe vanwege de incidenten tijdens de vorige editie van het duel. De MVV-fans zijn de laatste tijd vaker negatief in het nieuws geweest: na het bekerduel met FC Utrecht braken eind vorige maand rellen uit nadat MVV-fans door een hek in het bezoekersvak denderden. De politie moest destijds ingrijpen.

Op 14 oktober ging het ook mis tegen FC Twente. De afspraak was dat er geen alcohol gedronken mocht worden in de bussen, de supporters weigerden echter een controle van de politie. Daarop werden twee bussen met MVV-supporters linea recta teruggestuurd naar Maastricht. 

Bekijk hier aflevering 12 van Komt dat Schot: