Makkelijke zege handballers tegen Estland

Print
Makkelijke zege handballers tegen Estland

Erlingur Richardsson spreekt zijn spelers toe (archiefbeeld). © HSF/Henk Seppen Afbeelding: HSF/Henk Seppen

De Nederlandse handbalmannen zijn de kwalificatie voor het Europees kampioenschap goed begonnen. In een matig bezette sporthal in Sittard versloeg Oranje het bescheiden Estland met 35-25.

Daarmee deed de ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson zijn plicht, want de opponent van donderdag wordt beschouwd als de zwakste tegenstander in een poule waar ook nog Letland en Slovenië deel van uitmaken.

Kloof
De overwinning van Oranje kwam geen moment in gevaar. Zonder ook maar een moment tot groots handbal te komen, werd de kloof met Estland steeds groter. Na een wat aarzelend begin was halverwege de eerste helft (9-5) al duidelijk dat er niets mis zou gaan. Via 17-10 bij rust werd het uiteindelijk in een vaak rommelig duel 35-25.

Limburgse inbreng
Vijf Limburgers (Ivar Stavast, Ivo Steins, Jasper Adams, Kay en Jorn Smits) stonden op het wedstrijdformulier, maar aanvankelijk nog niet op het speelveld. Dat veranderde na een kwartier met de inbreng van Jasper Adams, die prompt tot scoren overging. Uiteindelijk wisten alle Limburgers te scoren.

Zaterdag speelt Oranje al het tweede groepsduel, uit bij Letland. Slaagt de ploeg erin daar te winnen, dan is Oranje een heel eind op weg naar het EK 2020, waarvoor zich de eerste twee ploegen van de poule plaatsen, plus de vier beste nummers drie uit acht poules.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →