Gemeente Valkenburg breekt met aannemer

Print
Gemeente Valkenburg breekt met aannemer

Afbeelding: iStock

Berg en Terblijt - De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft de samenwerking met de aannemer die de Valkenburgerstaat zou reconstrueren, verbroken.

Het werk aan de doorgaande weg van Berg en Terblijt werd vorige maand al door de gemeente stilgelegd nadat er onenigheid was ontstaan met aannemer Plum Infra. Niet lang daarna werd de aannemer in gebreke gesteld.

Verzekeringen
Bekend was al dat het conflict ging over de keuze van de aannemer om andere, goedkopere materialen te gebruiken zonder dat de gemeente daarmee akkoord was gegaan. Verantwoordelijk wethouder Carlo Vankan geeft nu aan dat er meer aan de hand was: het tijdpad van de aannemer was niet conform de afspraken en Plum Infra had de benodigde verzekeringen niet op orde.

Na meerdere aanmaningen kon de aannemer de juiste papieren niet overleggen. Of, zoals Vankan het stelt, de aannemer weigerde die te overleggen. "In Kerkrade hebben ze vergelijkbare zaken aan de hand gehad”, zegt Vankan. "Die kwesties hebben jaren gesleept. Daar heb ik geen zin in. Dan moet je op zeker moment knopen doorhakken.”

Opnieuw
Het majeure reconstructieproject in Berg en Terblijt, dat al jaren op zich laat wachten, moet opnieuw worden aanbesteed. De gemeente overweegt de ontstane onkosten via juridische weg op de aannemer te verhalen. Temeer daar Vankan ervan uitgaat dat een nieuwe aanbesteding duurder zal uitvallen. "De markt is flink aangetrokken.”

De Valkenburgerstraat is na de eerste werkzaamheden provisorisch hersteld. De gemeente gaat op zo kort mogelijke termijn maatregelen nemen om de weg weer veilig genoeg te maken voor de winter.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →