Landgraaf laat strenge financiële regime los

Print
Landgraaf laat strenge financiële regime los

Afbeelding: iStock

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg - De gemeenteraad van Landgraaf laat het strenge financiële regime los dat het zichzelf enkele jaren geleden heeft opgelegd.

Dat bleek donderdagavond tijdens het bespreken van de begroting voor komend jaar.

Algemene reserves
Landgraaf maakt de komende drie jaar het kapitaal ten gelde dat in de goedgevulde pot van de algemene reserve zitten. Twaalf miljoen wordt daar uitgehaald; dan nog resteert een bedrag van zo’n tien miljoen euro. Ruim voldoende om aan de normen van de financiële waakhond, de provincie Limburg, te voldoen.

Plunderen
Een deel van gemeenteraad, niet toevallig de oppositie, vindt dat ‘plunderen’ van de algemene reserves maar niks. Na de regeerperiode van dit college wordt de nieuwe ploeg opgezadeld met een financiële situatie die veel minder riant is dan nu, zeggen Ouderenpartij Landgraaf, PvdA en VVD.

Realistisch
Wethouder Christian Wilbach (GBBL) vindt dat de politiek realistisch moet zijn. “Menig gemeente zou een gat in de lucht springen als ze in de positie van Landgraaf zou verkeren. Het is waar dat we onder het weerstandsniveau zakken. Maar de kans dat alle financiële risico’s in één keer zouden opkomen, is te verwaarlozen.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →