Chaos op vliegveld Zaventem door spontane staking

Print
Chaos op vliegveld Zaventem door spontane staking

Foto ter illustratie. Afbeelding: Thinkstock

Op de luchthaven van Zaventem bij Brussel zijn donderdagmiddag chaotische taferelen ontstaan, nadat een spontane staking was uitgebroken bij bagage-afhandelaar Aviapartner. Dat melden Belgische media.

Honderden passagiers moesten ruim anderhalf uur op hun bagage wachten. Veel vluchten liepen ook vertraging op en 25 vluchten van donderdagavond werden afgelast. Eerder vertrokken 28 vluchten zonder bagage. 

Bagage
Vakbonden hebben aangegeven ook vrijdag te gaan staken. Een 16-tal vluchten is daardoor al geannuleerd. Van 34 vliegtuigen die donderdagavond op Zaventem landden werd de bagage ook niet meer uitgeladen. Brussels Airport probeert alle bagage zo snel mogelijk na te sturen.

Het gaat om vluchten van onder meer Aer Lingus, Air Baltic, Air Europa, BMI, Etihad, Easyjet, British Airways, Ryanair en SAS Scandinavian. Brussels Airport heeft bedden klaargezet voor passagiers die de nacht op de luchthaven moeten doorbrengen. 

Loze beloftes
In januari legde de werknemers het werk neer uit ongenoegen over het personeelstekort, te hoge werkdruk en het verouderde materieel waarmee ze op de tarmac moeten werken.

De directie beloofde toen maatregelen te nemen. Volgens het personeel en de vakbonden heeft de directie zich echter niet aan die belofte gehouden. Ze zijn de ‘loze beloftes van de directie beu’ en voeren daarom nu actie.