Op welke partij ga jij stemmen in Beekdaelen? Doe de Kieswijzer!

Print
Op welke partij ga jij stemmen in Beekdaelen? Doe de Kieswijzer!

Afbeelding: De Limburger

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade - Binnen tien minuten weten welke politieke partij in Beekdaelen het beste bij jou past? Vul dan onze Kieswijzer in.

Via deze tool, gemaakt voor de herindelingsverkiezingen op 21 november, kun je zien hoe de partijen denken over actuele verkiezingsthema’s.

Klik hier om naar de Kieswijzer te gaan

Invullen
Bij het invullen van de Kieswijzer krijg je een aantal stellingen voorgelegd over zaken die spelen in Beekdaelen, waarbij je kunt aangeven in hoeverre je het ermee eens bent. Daarbij kun je direct zien hoe de verschillende partijen erover denken. Nadat je alle stellingen hebt beantwoord, laat de Kieswijzer zien welke partijen het beste passen bij de gegeven antwoorden. Zo kun je je oriënteren op de verkiezingen, zonder daarbij alle partijprogramma’s door te hoeven spitten.

Lees ook: Verkiezingen in Beekdaelen: welke partij past het beste bij jou?

Totstandkoming
De Kieswijzer voor Beekdaelen is gemaakt door onze eigen redactie. Bij het maken van de stellingen is niet alleen de eigen kennis van de redacteuren ingezet, maar is ook de input van lezers meegenomen die was binnengekomen na een eerdere oproep.

Om de Kieswijzer voor alle inwoners van Beekdaelen aantrekkelijk te maken, hebben we gekozen voor gevarieerde thema’s en zijn onderwerpen die in slechts één van de drie huidige gemeenten spelen weggelaten. Na het kiezen van de thema’s en het formuleren van de stellingen zijn de deelnemende partijen uitgenodigd om te reageren.

Bekijk hieronder drie video's waarbij twee lijsttrekkers met elkaar in debat gaan over verschillende onderwerpen.

Beekdaelen Lokaal en Pvda over sportverenigingen

GroenLinks en CDA over A76

VVD en Vernieuwingsgroep over vliegveld

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen