Verdachte ontkent gooien ‘vuurwerkbom’ in woning agent

Print
Verdachte ontkent gooien ‘vuurwerkbom’ in woning agent

Foto ter illustratie. Afbeelding: Thinkstock

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst - Hans van M. (26) uit Wanssum ontkent dat hij vuurwerk in en tegen de woning van een politieagent in Horst heeft gegooid.

Dat bleek vrijdagochtend tijdens een tussentijdse zitting in de rechtbank in Roermond.

Volgens justitie is er twee keer vuurwerk tegen het huis in de Wittenhorststraat gegooid. Op eerste kerstdag tegen de voordeur en op 12 februari belandde een aan een baksteen vastgemaakt stuk vuurwerk in de woning. Dat laatste voorval betitelt justitie als een poging tot doodslag. Van M. wordt ook vervolgd voor het stalken van zijn ex-vriendin in Grubbenvorst.

Overdreven
Volgens Van M.’s advocaat Misja Geeratz was zijn cliënt op de genoemde dagen niet bij de woning van de agent. In één geval was Van M. thuis aan het bellen met zijn mobiele telefoon. Poging tot doodslag vindt de advocaat overdreven. "Je gaat niet dood als er naast je vuurwerk afgaat.”

Lees ook: Aanhouding voor aanslagen op huis agent in Horst

Volgens Geeratz viel de zwaarte van het explosief bovendien wel mee. Het verzoek van Geeratz om Van M. nu vrij te laten, werd door de rechtbank afgewezen. Justitie wilde hier niet in meegaan omdat sprake zou zijn van een "gerichte aanslag op het openbaar gezag”.

De zaak gaat verder op 18 januari. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje