Ouders Timothy geven cadeaus aan Kids Fundag

Timothy met zijn ouders Roel en Desirée.

Timothy met zijn ouders Roel en Desirée.© De Limburger/Rob Oostwegel

De ouders van de onlangs overleden Timothy Witpeerd hebben de ruim 30 cadeaus die hij ontving in de strijd tegen zijn ziekte aan de stichting Kids Fundag Parkstad geschonken. De stichting gebruikt de cadeaus voor zijn actie 'Elk kind verdient een cadeau'.

Frank Benneker

In deze actie wil Kids Fundag cadeaus inzamelen en deze aan kinderen geven van wie de ouders weinig te besteden hebben. Zo willen de initiatiefnemers voorkomen dat deze kinderen met Sinterklaas en Kerstmis met lege handen staan.'Tranen in de ogen'Nico Rorik, één van de initiatiefnemers van de stichting, is diep geraakt door het gebaar. "Ik zat met tranen in de ogen toen ik het hoorde. We hebben ruim dertig cadeaus ontvangen, van speelgoed tot knuffels en kinderboeken. We hebben ze zaterdag in ontvangst genomen en zullen ze later inpakken. In december kunnen we er kinderen blij mee maken."In de actie 'Elk kind verdient een cadeau' kunnen mensen een cadeautje kopen voor kinderen van wie de ouders gebruik maken van de Voedselbank. Wie een cadeautje over heeft of wat extra speelgoed koopt kan dit inleveren bij de JN Shop aan de Zeswegenlaan 278 in Heerlen.DIPGTimothy Witpeerd leed aan de ziekte DIPG, een nog ongeneeeslijke vorm van hersenstamkanker. De enige hoop was gevestigd op een serie behandelingen in Mexico, waar goede resultaten worden behaald. Door een groot aantal donaties kon de behandeling, die niet door een zorgverzekeraar wordt vergoed, toch van start gaan. Tijdens de strijd tegen DIPG ontving Timothy cadeaus van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Deze krijgen in december een mooie bestemming.Lees ook: Timothy (7) verliest strijd tegen kanker ondanks behandeling in Mexico

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee