Twaalf personen aangehouden bij grote controle

© ANP

De politie heeft vrijdagmiddag en avond bij een grote controle twaalf mensen aangehouden en diverse bekeuringen uitgedeeld voor overtredingen.

Redactie

De twaalf personen waren onder andere in het bezit van verdovende middelen, hadden messen en een taser in hun bezit en droegen een vals rijbewijs bij zich. Ook was er sprake van heling. Daarnaast zijn er een aantal voertuigen in beslag genomen. Een bestuurder bleek onder invloed van verdovende middelen achter het stuur te zitten. Ook konden er meerdere openstaande boetes worden geïnd.

De politie deelde ook aan een aantal bestuurders een boete voor bellen achter het stuur uit. Een voertuig was flink overbeladen. De bestuurder kreeg een boete van 475 euro.

Diverse plekkenDe controle was op diverse plekken waaronder de autosnelwegen A2, A76 en A79 en lokale wegen zoals de N278 (Vaals – Duitsland) en in diverse plaatsen zoals Geleen, Beek en Maastricht. Er werd door tientallen agenten gecontroleerd.

Naast de politie waren ook de Koninklijke Marechaussee, de Douane en de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) aanwezig in het Limburgse grensgebied. Belgische agenten van de federale politie en de politiezones Lanaken-Maasmechelen en Duitse collega’s van de Polizei Heinsberg werkten ook mee bij de controles.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee