Station Noord krijgt een lunchroom voor reizigers

© Ermindo Armino

In het bedrijfspand dat bij station Maastricht-Noord in aanbouw is, opent volgend voorjaar een lunchroomachtige horecazaak waar ook reizigers terechtkunnen.

Sjak Planthof

De restauratieruimte komt op de begane grond in een afgescheiden deel van het gebouw dat momenteel naast de parkeerplaats bij treinstation Noord in aanbouw is.

Behalve reizigers kunnen ook werknemers en relaties van Logic-All van de horecazaak gebruikmaken. "Evenals medewerkers van bedrijven in Beatrixhaven”, aldus Jan Huyveneers, mede-eigenaar van het logistiek opleidingscentrum dat zich in het pand vestigt. Huyveneers verwacht dat de horecazaak van ’s ochtends tot ’s avonds open zal zijn.

Parkeerterrein uitgebreidP+R Noord is een overstapplek voor forenzen en bezoekers van Maastricht. Wegens de toename van het aantal reizigers is het parkeerterrein voor auto’s uitgebreid van 350 naar 538 parkeerplaatsen. Het uitgebreide terrein is onlangs geasfalteerd en is vanaf komende donderdag 1 november gebruiksklaar, aldus de gemeente.

Op het terrein zijn oplaadplekken voor elektrische auto’s, kiss-and-rideplekken, taxistandplaatsen en parkeerplaatsen voor mindervaliden aangebracht.

Het parkeren bij station Noord is gratis. Vanaf daar kunnen reizigers per bus, trein of huurfiets verder reizen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee