VieCuri heeft patiëntendossiers terug na tussenkomst politie

© De Limburger

Het VieCuri-ziekenhuis in Venlo heeft dankzij tussenkomst van de politie de kwijtgeraakte patiëntgegevens weer terug.

Redactie

Dat meldt 1Limburg.

BroekzakEen zorgverlener van de kinderafdeling had een patiëntenlijst bij zich om tijdens haar dienst snel te kunnen handelen. De lijst zat in de zak van de medewerker van het ziekenhuis. Tijdens haar pauze nam ze de lijst onbewust en onbedoeld mee naar buiten. Toen ze vervolgens werd gebeld om met spoed terug te komen naar het ziekenhuis, viel de lijst volgens VieCuri uit haar broekzak.

Vinder van de gegevens Jeroen Dekkers vertelde aan L1 dat hij de data zondag vond langs de Maas in de buurt van het ziekenhuis. Hij zei tegen de omroep dat hij zich bij VieCuri heeft gemeld maar dat hij geen vertrouwen had in de afhandeling van het lek. Daarom stapte hij naar de media.

Lees ook: 'Patiëntgegevens kinderen VieCuri vielen uit zak zorgverlener'

PolitieDe vinder had de stukken nog in zijn bezit. VieCuri wilde die graag terug hebben en schakelde daarom de politie in. Het ziekenhuis dreigde met aangifte van diefstal als hij de spullen niet zou inleveren.

Nadat de stukken werden teruggegeven, besloot het ziekenhuis af te zien van aangifte. "De lijst is nu weer in ons bezit", laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten aan L1. "Gelukkig is het via de informele weg na tussenkomst van de politie gelukt."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee