Ruim 40 huizen in Helden worden klimaatneutraal

© Wonen Limburg

Wonen Limburg gaat in Helden 43 bestaande woningen stuk voor stuk in enkele dagen klimaat-, CO2-neutraal maken.

John Verstraelen

Ze worden onder meer van het gas afgehaald. Het is voor het eerst dat een dergelijke renovatie door de grootste woningcorporatie van Limburg op zo’n grote schaal wordt uitgevoerd.

WoonlastenHet gaat om 43 huizen aan de Deken Jaspersstraat en Onderstestraat. Die worden van het gas gehaald, voorzien van nieuwe in de fabriek geprefabriceerde isolerende gevels en daken met zonnepanelen. Tot voor kort werden slechts kleine groepjes van slechts enkele woningen op deze manier energiezuiniger gemaakt, meldt Wonen Limburg.

Tijdens het werk kunnen de bewoners gewoon in hun huis blijven wonen. De verwachting is dat de totale renovatie eind december klaar is. Daarna zal Wonen Limburg nog twee jaar checken of de bewoners tevreden zijn en of hun woonlasten ook gedaald zijn.

Feestelijke bijeenkomstKomende donderdagmorgen komen gedeputeerde Hans Teunissen en directeur Wim Hazeu van Wonen Limburg naar Helden voor een feestelijke bijeenkomst met de bewoners. Wonen Limburg heeft al eerder de ambitie uitgesproken de hele woningvoorraad in 2050 CO2-neutraal (’groen’) te willen hebben.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee