Oktoberfeest Brunssum vaart eigen koers

© Marcel de Veen

Sittard: het grootste en oudste Oktoberfeest van Limburg? "Dat eerste is zeker een feit, maar ons feestje was er toch echt eerder dan in Sittard."

Marcel de Veen

Danny Trommelen wil toch even klare wijn schenken: de eerste editie van het bier- en muziekfeest, dat momenteel in hartje Brunssum wordt gehouden, was in 2004. Pas een jaar later was het debuut van Sittard.

BewonderingVoor de rest kijkt de medeorganisatoren van het driedaagse feest met bewondering naar hetgeen Sittard in de loop van de jaren heeft klaargespeeld. "Ik ga er zelf elk jaar met een groep vrienden naar toe en we amuseren ons altijd geweldig."

VrijwilligersNiet dat je bij Trommelen ook maar de kleinste neiging bespeurt om het Oktoberfeest in Brunssum te laten groeien. Met ruim vierduizend bezoekers in drie dagen zijn ze daar dik tevreden. "We werken met een ploeg vrijwilligers en hebben allemaal een baan. Dat valt nu prima te combineren", zegt de docent aardrijkskunde, die ook nog raadslid is in Brunssum.

ZillertalZaterdagavond komen er zo'n tweeduizend bezoekers in de feesttent op het Koutenveld. Ze worden vermaakt door Oostenrijkse artiesten die bijna allemaal afkomstig zijn van het Zillertal. Zondag wordt de vijftiende editie van het Oktoberfeest afgesloten met een muziekmiddag (van 12.00 tot 18.00 uur), waar zo'n duizend liefhebbers verwacht worden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee