PSV slaat opnieuw toe in slotfase en blijft zonder puntverlies

© ANP Pro Shots

PSV is ook na tien speelronden in de eredivisie nog zonder puntenverlies. Het elftal van trainer Mark van Bommel won de uitwedstrijd tegen FC Groningen zaterdag moeizaam: 1-2.

ANP

Denzel Dumfries maakte in de 86e minuut het winnende doelpunt voor PSV, dat eerder deze competitie ontsnapte aan puntenverlies in de uitwedstrijden tegen PEC Zwolle (1-2) en Fortuna Sittard (1-2). In die twee duels maakten de Eindhovenaren het winnende doelpunt pas in blessuretijd.

StrafschopGroningen opende in de 42e minuut via Samir Memisevic de score uit een strafschop. Donyell Malen, de vervanger van de geblesseerde Steven Bergwijn, maakte in de extra tijd van de eerste helft gelijk. Na Dante Rigo (Fortuna Sittard) en Luuk de Jong (PEC Zwolle) was het dit keer rechterverdediger Dumfries die PSV redde.

De ploeg van trainer Mark van Bommel uit Maasbracht heeft nu acht punten meer dan Ajax en tien punten meer dan Feyenoord. Die twee clubs treffen elkaar zondag in Amsterdam.

Boze van BommelMark van Bommel is naar eigen zeggen voor de eerste keer echt boos geworden sinds hij hoofdtrainer is van PSV. Dat gebeurde in de rust. "Het was de eerste keer dat we tegenslag hadden. Het was onze eigen schuld. We brachten FC Groningen in de wedstrijd", aldus Van Bommel tegen FOX Sports over de wedstrijd die zijn ploeg na een ruststand van 1-1 alsnog met 1-2 won. Van Bommel vond dat zijn spelers vaste afspraken niet nakwamen. "Daar was ik echt kwaad over. Dat kan niet. Dat is soms makkelijk gezegd, maar het ging om dingen die ons houvast geven. Het had ook met concentratie te maken."

PSV maakte in blessuretijd van de eerste helft via Donyell Malen een achterstand ongedaan. Van Bommel: "Dat was ons enige goede moment in de eerste helft. De tweede helft was beter. Toen stonden we 'hoger' op het veld. Je probeert dingen te veranderen om alsnog te winnen. Dat valt nu al een aantal keren goed uit dit seizoen", doelde hij op de late treffer van Denzel Dumfries.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee