Verstappen aast op herhaling zege in Mexico

© AD/EPA

Vanaf de eerste startrij, maar niet vanaf poleposition gaat Max Verstappen op weg naar zijn tweede zege in de Grote Prijs van Mexico. De 21-jarige coureur leek zaterdag op het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez zijn allereerste poleposition te gaan pakken. In de slotfase dook zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo echter alsnog onder zijn tijd. "Enorm balen", zei Verstappen.

ANP

Achter de twee Red Bulls op de eerste startrij staan de Mercedes van Lewis Hamilton en de Ferrari van Sebastian Vettel. De Brit heeft bij een overwinning van de Duitser aan de zevende plaats genoeg om zich voor vijfde keer tot wereldkampioen te mogen kronen. Wint de Duitser niet, dan is Hamilton niet meer in te halen en is hij automatisch wereldkampioen.

Goede startVerstappen vertrok vorig jaar in de Grote Prijs van Mexico ook van de tweede plaats. Bij de start verschalkte hij meteen de van pole gestarte Vettel en reed vervolgens onbedreigd naar zijn derde GP-zege. "We moeten een goede start maken, vooral de Ferrari gaat hier hard op het rechte stuk", keek Verstappen bij Ziggo Sport vooruit.

De race in Mexico-Stad begint om 20.10 uur Nederlandse tijd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal