Rimburg heeft eigen buurtbus

Print
Rimburg heeft eigen buurtbus

Afbeelding: De Limburger

Rimburg - Vervoerder Arriva en de provincie Limburg hebben samen de aanschaf gefinancierd van een buurtbus, die zes dagen per week ritten verzorgt tussen Rimburg, Übach-Palenberg en Mondo Verde in Landgraaf.

De Mercedes Sprinter is zaterdagmiddag in Rimburg met het nodige feestelijke vertoon overgedragen aan de stichting Buurtbus Rimburg-Eygelshoven. Die is er voor verantwoordelijk dat vrijwilligers de achttien ritten per dag verzorgen.

Schrappen
Het afgelegen Rimburg was enige tijd verstoken van openbaar vervoer nadat de toenmalige vervoersmaatschappij Veolia besloot buslijn 23 te schrappen. Enkele bewoners van het Landgraafse kerkdorp lieten het daar niet bij zitten, richtten een stichting op en startten een actie om weer een vorm van openbaar vervoer terug te krijgen.

Leenbus
Met succes; sinds ruim een jaar rijdt er weer een kleine leenbus van Rimburg via Waubach, Eygelshoven, station Hopel naar attractiepark Mondo Verde. Ook zijn er ritten naar de Duitse grensgemeente Übach-Palenberg.

Druk
Ondertussen werd bij de provincie Limburg en de huidige vervoerder Arriva druk uitgeoefend om de leenbus te vervangen door een eigen buurtbus. Dat lukte. Het nieuwe voertuig werd zaterdagmiddag aan de ruim twintig vrijwilligers van de stichting overgedragen.

Grensoverschrijdend
Het bijzondere van de acht zitplaatsen tellende bus is, dat die als enige in Nederland grensoverschrijdend is. Per dag worden er gemiddeld dertig mensen vervoerd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →