Honderdvijftig vluchten geschrapt door staking Zaventem

Print
Honderdvijftig vluchten geschrapt door staking Zaventem

Afbeelding: Flickr/Michel van Reysen/CC BY-NC-ND 2.0

Op de Belgische luchthaven Zaventem worden zondag 150 van de in totaal 550 geplande vluchten geannuleerd als gevolg van de staking bij bagageafhandelaar Aviapartner. Dat heeft de woordvoerster van Brussels Airport zondagochtend gezegd. De Brusselse luchthaven verwacht zondag normaal gesproken ongeveer 74.000 reizigers.

Het is niet helemaal duidelijk wanneer de vakbonden en directie van Aviapartner elkaar zondag opnieuw ontmoeten voor overleg. De bijeenkomst die zondagochtend zou plaatsvinden is inmiddels verplaatst en begint vermoedelijk in de middag beginnen, zegt Sandra Langenus van de socialistische vakbond ABVV BTB.

De personeelsleden van Aviapartner op het vliegveld legden het werk donderdagavond neer uit protest tegen de onveiligheid, onderbezetting, het gebrek aan respect en het niet nakomen van afspraken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →