Historische mijlpaal voor Buitenring Parkstad

Print
Historische mijlpaal voor Buitenring Parkstad

Afbeelding: De Limburger

Heerlen / Hoensbroek / Brunssum - Vanaf komende vrijdagmiddag gaat de Buitenring vierbaans door de Brunssummerheide. Daarmee is een historisch moment een feit. Lange tijd ageerden milieugroeperingen en de politiek tegen deze verregaande ingreep in het landschap.

Net zoals het Vauputsdal in Kerkrade is ook de Brunssummerheide een kwetsbare omgeving. Uiteindelijk is er toch toestemming verleend om de ringweg van Parkstad ook in die gebieden tweemaal tweebaans aan te leggen.

Reeweg
Om de verbreding door de Brunssumerheide mogelijk te maken, is de Buitenring vanaf maandagmorgen zeven uur tussen de Reeweg in Landgraaf en de Kranenpool in Brunssum dicht voor het verkeer. Als alles volgens de planning verloopt, dan zijn de aanpassingen vrijdagmiddag om vijf uur klaar.

Soepeler
De complete Buitenring, met de turborotonde in Nuth, is eind 2019 beschikbaar. Het project is daarmee eerder opgeleverd dan het geplande jaar 2021. Dat kwam onder meer omdat de verwerving van de diverse noodzakelijke grondstukken soepeler verliep dan verwacht

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →