Historische mijlpaal voor Buitenring Parkstad

© De Limburger

Vanaf komende vrijdagmiddag gaat de Buitenring vierbaans door de Brunssummerheide. Daarmee is een historisch moment een feit. Lange tijd ageerden milieugroeperingen en de politiek tegen deze verregaande ingreep in het landschap.

Marcel de Veen

Net zoals het Vauputsdal in Kerkrade is ook de Brunssummerheide een kwetsbare omgeving. Uiteindelijk is er toch toestemming verleend om de ringweg van Parkstad ook in die gebieden tweemaal tweebaans aan te leggen.

ReewegOm de verbreding door de Brunssumerheide mogelijk te maken, is de Buitenring vanaf maandagmorgen zeven uur tussen de Reeweg in Landgraaf en de Kranenpool in Brunssum dicht voor het verkeer. Als alles volgens de planning verloopt, dan zijn de aanpassingen vrijdagmiddag om vijf uur klaar.

SoepelerDe complete Buitenring, met de turborotonde in Nuth, is eind 2019 beschikbaar. Het project is daarmee eerder opgeleverd dan het geplande jaar 2021. Dat kwam onder meer omdat de verwerving van de diverse noodzakelijke grondstukken soepeler verliep dan verwacht

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee