Omhaal nekt Fortuna op kansloze middag

© ANP

Een kansloze nederlaag. Fortuna leed er nog maar weinig dit seizoen, maar tegen Vitesse kon de ploeg geen moment een vuist maken: 2-1.

Tim Geurts

45 minuten lang was Vitesse de baas in eigen huis. De ene na de andere aanval golfde richting Fortuna-doel waarbij de thuisploeg vooral met voorzetten vanaf de zijkanten voor gevaar zorgde. Zo viel ook de 1-0, Maikel van der Werf knikte uiteindelijk binnen.

Ook in het vervolg had Vitesse niets te duchten van Fortuna, totdat Vidigal de eerste Fortuna-kans van de middag ineens tot doelpunt promoveerde.Meer gripNa rust waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Fortuna had met vijf verdedigers meer grip op het aanvalsspel van Vitesse, al was de ploeg zelf ook niet in staat om iets te creëren.

Tamelijk uit het niets viel dan ook de 2-1, al was de manier waarop Bero (omhaal) meer dan fraai. Fortuna probeerde in het vervolg met de ingebrachte - kersverse vader -Semedo en verdediger Ninaj in de spits nog wel wat te forceren, maar gevaarlijk werd de ploeg niet meer.

Bekijk hier aflevering 12 van Komt dat Schot:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal