Voetbalcommentator Ron de Rijk (66) overleden

Sportverslaggever Ron Rijk van Langs de Lijn aan het werk tijdens de vriendschappelijke wedstrijd Engeland-Nederland op 15 augustus 2001 in Londen.

Sportverslaggever Ron Rijk van Langs de Lijn aan het werk tijdens de vriendschappelijke wedstrijd Engeland-Nederland op 15 augustus 2001 in Londen.© ANP

Na een kort ziekbed is op 66-jarige leeftijd voetbalverslaggever Ron de Rijk overleden. Dat meldt zijn vroegere werkgever NOS.

Redactie

Hij werkte van 1995 tot en met 2005 in vaste dienst van het omroepbedrijf. Daarna was hij werkzaam voor Talpa en FOX Sports.

Langs de LijnDe Rijk deed voor het NOS-radioprogramma Langs de Lijn onder meer verslag van de eredivisie en van wedstrijden van het Nederlands elftal. Ook was hij vaak te horen op zaterdagmiddag bij de grote wedstrijden uit het amateurvoetbal. De laatste jaren was hij voornamelijk te horen bij de duels uit de eerste en tweede divisie.CompetitieleiderDe Rijk begon zijn journalistieke carrière in de beginjaren tachtig bij NCRV Sport. Hij was in die tijd ook actief als competitieleider bij de KNVB-afdeling Utrecht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee