Glenn Hoddle in ernstige toestand na hartaanval

Print
Glenn Hoddle in ernstige toestand na hartaanval

Afbeelding: Reuters

Oud-voetballer en voormalig bondscoach Glenn Hoddle verkeert in ernstige toestand in het ziekenhuis nadat hij zaterdag werd getroffen door een hartaanval.

De befaamde Brit, die zaterdag zijn 61e verjaardag vierde, werd onwel toen hij in de studio was van BT Sport, het televisiekanaal waar hij als analist voor werkt.

Spoed
Hij werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De voetbalshow werd geannuleerd.

Hoddle kwam als voetballer uit voor Tottenham Hotspur, Chelsea en AS Monaco. Hij wordt als één van de beste Britse spelers beschouwd van zijn generatie. De voormalige spelmaker kwam tot 53 interlands. Van 1996 tot 1999 had hij de Engelse ploeg als bondscoach onder zijn hoede.

Speciale behandeling
"Maar hij reageert goed op een gespecialiseerde behandeling. Op de set van BT Sport kreeg hij onmiddellijk medische hulp en momenteel ligt hij in een ziekenhuis in Londen. De familie van Glenn is bij hem en wil iedereen bedanken voor de steunbetuigingen", luidde zaterdag een statement van een woordvoerder. "De gedachten van iedereen hier zijn nu bij jou, Glenn. Veel sterkte”, schrijft presentator Jake Humphrey op Twitter. 

Het zorgwekkende nieuws over Hoddle doet voetbalminnend Engeland opschrikken. Ook oud-voetballer en tv-presentator Gary Lineker betuigt zijn steun aan Hoddle en diens familie.