Ajax op halve snelheid voorbij Feyenoord na snelle rode kaart

© ANP

© ANP

© ANP

© ProShots

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Ajax heeft zondag een gezapige Klassieker met 3-0 gewonnen van Feyenoord. Nooit kwam de wedstrijd tot leven na de een snelle en domme rode kaart van Feyenoorder Jeremiah St. Juste.

AD/Daniël Dwarswaard

De angel werd door Feyenoorder Jeremiah St. Juste direct uit de wedstrijd gehaald. De rechtsback maakte na zeven minuten een oliedomme overtreding op Nicolas Tagliafico. De Feyenoorder kreeg in eerste instantie geel van scheidsrechter Bjorn Kuipers, maar paste zijn beslissing aan na het zien van de televisiebeelden: St. Juste mocht vertrekken.BlunderHet numerieke overtal was voor Ajax niet het sein om écht gas te geven, waardoor de Klassieker wat voortkabbelde. Na ruim twintig minuten kwam Ajax op voorsprong door Frenkie de Jong. Feyenoord-keeper Justin Bijlow blunderde opzichtig door de bal door zijn benen te laten glippen. Al was de rol van Ajax-spits Kasper Dolberg discutabel. Hij raakt de arm van de keeper lichtjes toen de bal over de lijn verdween. Voor de videoscheidsrechter blijkbaar niet genoeg om Kuipers het bewuste moment te laten terugkijken.ZielloosVlak voor rust maakte Hakim Ziyech de 2-0 door in de verre hoek raak te schieten. Bij dat hoogtepuntje van het Amsterdamse publiek bleef het. Want ook na rust bleef de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord zielloos. Ajax ging niet driftig op jacht naar meer doelpunten. Feyenoord was blij dat het geen grote score werd en bleef nog relatief makkelijk op de been.LaconiekHet publiek van Ajax morde zelfs omdat Ajax het restant van de wedstrijd laconiek en weinig doelgericht speelde. Toch viel de score nog wat hoger uit. Invaller David Neres zorgde er voor dat Dusan Tadic met het hoofd de derde Amsterdamse treffer kon maken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee