Mercedes verwacht ‘bloedbad’ bij start in Mexico

Print
Mercedes verwacht ‘bloedbad’ bij start in Mexico

Afbeelding: Getty Images

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, verwacht dat de start van de Grand Prix van Mexico zondag een grote chaos wordt.

Volgens de Oostenrijker wordt het een slachtveld, omdat de teams in de verkeerde volgorde staan qua topsnelheid. Red Bull heeft de eerste startrij in handen, maar het team heeft verreweg de laagste snelheid op het lange rechte stuk naar de eerste bocht.

Vrees
Vlak achter polesitter Daniel Ricciardo en Max Verstappen staan Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Red Bull-teambaas Christian Horner vreest ook al voor de eerste bocht, omdat de snelheid van zijn ‘Bulls’ te laag is. "Deze startopstelling is een potentieel 'bloedbad’ op het rechte stuk en de eerste bocht", vertelt Toto Wolff aan Motorsport.

Lees ook: Verstappen aast op herhaling zege in Mexico

Laagste snelheid
"Je hebt de twee Red Bulls met de laagste snelheid op het rechte stuk op de eerste startrij en daarna komen wij en de Ferrari's. Ik probeer te visualiseren hoe dat er uit gaat zien en ik hoop gewoon dat we met twee auto's uit die bocht gaan komen.”

Liveblog
De Grand Prix van Mexico begint zondagavond om 20.10 uur en is via ons liveblog te volgen. Lewis Hamilton moet zevende of hoger eindigen om zijn vijfde wereldtitel binnen te halen.