Janssen kopt FC Utrecht naar derde zege op rij

© ANP Pro Shots

FC Utrecht heeft zondag haar derde zege op rij geboekt in de eredivisie. Door een laat doelpunt van Willem Janssen kreeg de club wat het verdiende, want eerder werd een goal van Gyrano Kerk nog onterecht afgekeurd.

AD/Tim Reedijk

Willem II begon beter aan de wedstrijd en dat er voor rust nog niet gescoord was in het Koning Willem II Stadion was een klein wonder.

Fran Sol, Pol Llonch, Daniel Crowley, Donis Avdijaj, Damil Dankerlui, allemaal kregen ze voor rust grote kansen om te scoren. Aan de andere kant kopte Willem Janssen op de paal na een prima voorzet van Oussama Tannane en was Nicolas Gavory dichtbij met een vrije trap.

BuitenspelKerk opende de score, maar werd onterecht teruggefloten wegens buitenspel. Ook de videoscheidsrechter zag klaarblijkelijk niet dat de bal die Kerk in buitenspelpositie kreeg werd aangespeeld door een Willem II-verdediger.

Daarom leefde bij FC Utrecht bij de 0-0-stand steeds meer het gevoel dat het benadeeld was. Zeker ook omdat de club in de tweede helft de betere kansen kreeg en dan met name Lukas Görtler, die van Advocaat de kans kreeg als centrumspits. Hij schoot twee keer op de paal in tien seconden tijd en kreeg daar bovenop nóg een grote schietkans.

Maar zoals FC Utrecht de wedstrijd tegen AZ (2-1) laat en gelukkig over de streep trok door een eigen doelpunt van Ricardo van Rhijn, daar knokten de Domstedelingen zich deze keer eigenhandig naar drie punten. Janssen kopte vlak voor tijd een hoekschop binnen en bezorgde FC Utrecht de derde zege op rij. Daarmee staat FC Utrecht weer keurig in de subtop met evenveel punten als nummer 5 Vitesse.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee