Verdronken Nederlander (55) verrichtte heldendaad

Print
Verdronken Nederlander (55) verrichtte heldendaad

Strand bij Tel Aviv. Afbeelding: Google Streetview

De 55-jarige Nederlander die zaterdag verdronk tijdens een studiereis in Israël, probeerde twee kinderen te redden. Dat vertelden kerkgangers zondag tussen de twee ochtenddiensten.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de dood van de 55-jarige man. Volgens dagblad De Telegraaf gaat het om Bert Besselsen. De Puttenaar was met een gezelschap van de Andreaskerk op studiereis in Israël. Die reis wordt jaarlijks georganiseerd door de predikant van de hervormde kerk in Putten. De groep vliegt vandaag terug naar Nederland.

Gewond
Volgens kerkgangers raakten twee kinderen in het water in de problemen, en schoot behalve de 55-jarige Puttenaar ook de predikant te hulp. De kinderen werden gered, maar de 55-jarige Puttenaar zou door de stroming in problemen zijn geraakt. Ook de predikant van de kerk kwam in moeilijkheden. Hij werd gewond naar het ziekenhuis zijn gebracht, maar zou inmiddels weer uit het ziekenhuis zijn. 

Volgens een lokale nieuwswebsite zegt ouderling Haddo Hans dat dominee Werner Gugler de betrokken predikant is. "Helaas heeft zich tijdens de reis een ongeval voorgedaan waarbij ook dominee Gugler betrokken was. We zijn blij dat hij op dit moment weer bij de groep is."

Kinderen
Verdere details over de overleden man zijn nog niet bekend. Wel vertelt een kerkganger dat hij een of meerdere kinderen had. De koster van de kerk zegt dat besloten is niet meer informatie te geven dan op dat moment al bekend was. Het kerkelijk bureau laat weten dat de familie van het dodelijk slachtoffer niet in staat is om media te woord te staan. Zondagavond wordt in de Andreaskerk een dienst gehouden. 

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat er geen hulpverzoek bij de Nederlandse Ambassade in Israël is binnengekomen. Zaterdagavond is er bij de Andreaskerk in Putten een bijeenkomst geweest om stil te staan bij het overlijden van de man.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →