BAL buigt pas laat voor ongeslagen koploper

Print
BAL buigt pas laat voor ongeslagen koploper

Afbeelding: iStock

Het bleef lang spannend in sporthal Boshoven waar de hardwerkende hoofdmacht van de Basketball Academie Limburg pas in de laatste periode moest buigen voor de ongeslagen koploper Landstede Basketbal. Het verloor uiteindelijk met 71-89.

BAL startte brutaal in de boeiende eerste periode. Met een hoog tempo en veel scores hield de Academie gelijke tred (22-22) met de koploper uit Zwolle. Het verschil werd voor rust (39-45) iets groter door de Amerikaan Kaza Kajami-Keane die in de eerste helft al 19 punten scoorde.

Uitstekend basketbal
Bal bleef zwoegen voor een goed resultaat, speelde bij vlagen uitstekend basketbal maar kon niet verhinderen dat het sterkere Zwolle uitliep naar 60-78 en de basis legde voor de zege.

In de slotfase werd het verschil nog even 12 punten (71-83), maar Landstede-speler Keane repareerde de schade snel met een verre driepunter. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →