Goud voor judoka Franssen in Abu Dhabi

Archieffoto.

Archieffoto.© AFP

Judoka Juul Franssen heeft goud veroverd op de Grand Slam van Abu Dhabi. Ze won in de klasse tot 63 kilogram in de finale van de Sloveense Andreja Leski. Frank de Wit behaalde in de klasse tot 81 kilogram de bronzen medaille. Hij versloeg de Canadees Etienne Briand.

ANP

De judoka uit Reuver ging op herhaling in het prestigieuze toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten. Ze schreef de Grand Slam van Abu Dhabi in 2016 ook op haar naam. Dat ze in vorm was, bewees ze vorig maand al met brons op de WK in Bakoe (Azerbeidzjan).

Spannend gevechtDe Limburgse begon haar wedstrijddag met winst op de Oostenrijkse Tina Zeltner. Vervolgens besliste Franssen een spannend gevecht tegen de Britse Alice Schlesinger in de golden score op ippon. In de halve finale was het ippon voor Franssen tegen de Duitse Marina Trajdos. Ook de finale won ze op ippon, na een slopend gevecht in de golden score.

De Wit reikte tot de halve finales, maar werd daarin gestuit door Sagi Muki uit Israël. Tegen de Canadees Briand volstond een waza-ari voor de bronzen plak.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee