Afscheid met weemoed van manege

Print
Afscheid met weemoed van manege

Afbeelding: De Limburger

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg - Leden van de Zuid-Limburgse Rij- en Jachtvereniging (ZLRJV) hebben zondag in Landgraaf afscheid genomen van de manege in de Brunssummerheide die 55 jaar hun home was.

Dat gebeurde tijdens de traditionele Hubertusrit, waaraan zo'n dertig ruiters van de vereniging meededen. 

Buitenring
De ZLRJV moet verhuizen vanwege de aanleg van de Buitenring. De vereniging heeft een nieuw onderkomen gevonden in manege de Kleine Heihof in Landgraaf. De Hubertusrit voerde daarom zondag van de oude manege in de hei naar de nieuwe, die overigens aan de rand van hetzelfde natuurgebied ligt. Het afscheid zorgde bij sommige ruiters voor de nodige weemoed en verdriet.

Zegen
Tijdens de rit werd halt gehouden bij een kapelletje in Landgraaf, waar pastoor Freek Jongen de paarden en hun berijders de zegen gaf. Daarna werden de viervoeters gevoederd met gezegend brood.

Rolduc
De voorzitter van de ZLRJV, Michel Wintraecken, stond in een toespraak stil bij de roerige tijden die zijn vereniging kende. Hij en de driehonderd leden van de vereniging zien de toekomst nu echter weer positief tegemoet. De jachthoornblazers van Rolduc zorgde bij de plechtigheid voor stemmige muziek.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →