Fenerbahçe ontslaat Cocu na nieuwe zeperd

Phillip Cocu.

Phillip Cocu. © Getty Images

Phillip Cocu is ontslagen als coach van Fenerbahçe. De Nederlandse trainer ging opnieuw onderuit en werd na de wedstrijd de laan uitgestuurd. In eigen huis leed Fener een pijnlijke nederlaag tegen Ankaragücü: 1-3.

AD/Tim Hartman

Fenerbahçe had al vier wedstrijden niet gewonnen in de Turkse Süper Lig (laatste keer op 16 september) en dus was een driepunter in eigen huis tegen Ankaragücü broodnodig voor Cocu, die met 9 punten uit de eerste negen wedstrijden op een povere vijftiende plek stond. VerjaardagEen overwinning zou een fijn verjaardagscadeau zijn geweest voor Cocu, die morgen 48 kaarsjes mag uitblazen. Maar dat mocht niet zo zijn.

De Nederlandse coach zag na 35 minuten hoe de Senegalees Ricardo Faty zonder enige vorm van mandekking kon binnentikken bij de tweede paal: 0-1 voor Ankaragücü, dat voor aanvang tiende stond met 13 punten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee