Nieuw restaurant en woonstudio’s in centrum Sittard

Print
Nieuw restaurant en woonstudio’s in centrum Sittard

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak - Opvallende ontwikkelingen in de Sittardse Paardestraat. Het grote winkelpand waar vroeger een modezaak was gevestigd, gaat onderdak bieden aan acht woonstudio’s en een restaurant.

De nieuwe eetzaak, Hunker gedoopt, wordt bestierd door drie jonge ondernemers, onder wie chef-kok Ward Kusters. De 31-jarige Sittardenaar heeft eerder in de pannen geroerd van onder meer sterrenrestaurant Pure C in Cadzand-Bad, van topchef Sergio Herman.

Geen menukaart
"We gaan louter met dagverse verrassingen werken. Een menukaart zul je bij ons dus niet aantreffen. De keuken kun je omschrijven als modern en werelds”, licht Jeroen van Esch (30) het bedrijfsconcept toe. Samen met zijn een jaar jongere vriendin Lieke Vos neemt hij het gastheerschap in de zaak voor zijn rekening.

Het trio heeft fors geïnvesteerd in de inrichting van de zaak, alles bij elkaar zo’n twee ton. "Voor ons een extra motivatie”, zegt Van Esch. Als een van de eerste restaurants in de regio krijgt Hunker de beschikking over een volledig gasloze keuken. "Alle apparatuur is elektrisch. Sowieso is dat de toekomst en onze chef-kok werkt er al jaren mee. Geen probleem dus en goed voor het milieu”, stelt de gastheer.

Woonstudio's
In hetzelfde, uit 1900 daterende gebouw aan de Paardestraat worden ook acht woonstudio’s ondergebracht, zo bevestigt de Sittardse architect Marc Vola. Samen met compagnon en plaatsgenoot Frank Aerts heeft hij het pand aangekocht en ingrijpend verbouwd. Daarmee is een investering gemoeid van circa acht ton.

Ook elders in de Sittardse binnenstad is het tweetal actief op de vastgoedmarkt. Zo krijgt een voormalige apotheek aan de Voorstad de functie van appartementen- annex winkelcomplex. Het project vergt een investering van meer dan een miljoen euro. Zoals De Limburger onlangs heeft bericht, bestaat er in Sittard-Geleen grote belangstelling voor dit type woningen.