Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

'Eet elke dag een regenboog, daar word je blij van'

Bon Appetit

Roos ten Zeldam: "Mijn restaurant voelt inmiddels als mijn huiskamer." Afbeelding: Rein Bollen

Ze is verzot op groenten. Sterker: haar bijnaam is ‘groentemonster’. Roos ten Zeldam (25) runt in Sittard haar eigen restaurant ‘Groenten van Roos’ en schreef een kookboek gebaseerd op haar visie op voeding.

Toen ze een jaar of acht was, wist ze al dat ze een eigen restaurant wilde. Met haar zus speelde ze restaurantje, inclusief eigen menukaart, zelfgemaakte rekeningen en een heuse McDrive. De fascinatie voor voeding en gastvrijheid zat er al vroeg in. Roos ten Zeldam: "Dat komt misschien ook doordat mijn moeder orthomoleculair arts is, en heel bewust bezig is met gezondheid en voeding.” Op dezelfde leeftijd werd ze ook vegetariër. "Mijn oudere zus werd vegetariër en ik vond ...