Venlose rappers van ANBU Gang schitteren in documentaire

Print
Venlose rappers van ANBU Gang schitteren in documentaire

De zes vrienden van ANBU Gang. Afbeelding: Wouter van Gens

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - De Nederlandse rapscène wordt vaker geassocieerd met grove straattaal, dure merkkleding, drugs en criminaliteit. Maar wie verder kijkt dan dat, ontdekt een getalenteerde generatie. De documentaire over ANBU Gang is zaterdag 10 november te zien op NPO 3.

In ANBU Gang, A Nation By Us is te zien hoe de Venlose vriendengroep in één jaar tijd Nederland veroverde met hun muziek.

Van A tot Z
De documentaire laat het allemaal zien: van waar het allemaal begon tot aan een uitgegroeide rapformatie die Nederlandse poppodia en festivals als Paradiso en WOO HAH verovert. Maar het geeft ook een intiem beeld van een vriendengroep en de groei naar volwassenheid.

Zonder platenlabel
Alles doen de zes vrienden zelf. Van muziek maken op de zolderkamer van frontman Jiri Taihuttu tot het schieten van de videoclips. En dat allemaal zonder hulp van een platenlabel of een marketingcampagne.

Op eigen kracht wordt de formatie bekender. Zo brengen ze muziek uit met grote namen als Kempi en Bokoesam. En worden hun nummers miljoenen keren beluisterd op Spotify en YouTube.

Bekijk hier de trailer. ANBU Gang, A Nation By Us begint zaterdag 10 november om 23:00 uur op NPO 3.

Lees ook: 'Ik ben koning van Venlo, maar ben verder gewoon bescheiden'