Weerter ex-SP'ers geven zetels niet terug

Print
Weerter ex-SP'ers geven zetels niet terug

Afbeelding: ANP

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy - De Weerter raadsleden Jeroen Goubet en Karin Duijsters geven hun zetels niet terug aan de SP.

De twee stapten enkele weken geleden samen met een vijftiental leden uit de SP uit onvrede over het landelijk beleid van de partij.

'Dat zijn we inderdaad niet van plan'
De overgebleven SP’ers hielden vorige week een ledenvergadering. Daar werd besloten door te gaan als SP onder een nieuw bestuur. Daar werd tevens besloten Goubet en Duijsters te vragen hun raadszetels terug te geven aan de SP.

"Ik heb dat verzoek inderdaad via de mail gekregen", zegt Goubet. "Ik heb er niet op geantwoord, omdat erin stond dat als we niks lieten horen ze ervan uitgingen dat we de zetels niet terug zouden geven. Dat zijn we inderdaad niet van plan. We zijn beiden met voorkeurstemmen in de raad gekozen. We houden ons bovendien aan het verkiezingsprogramma, dat ik zelf grotendeels heb geschreven."

Lees ook: Raadsleden en wethouder stappen uit SP in Weert

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →