Allerzielen 'nieuwe stijl': avondwake op kerkhof Maastricht

Print
Allerzielen 'nieuwe stijl': avondwake op kerkhof Maastricht

Afbeelding: iStock

Maastricht / Itteren - Omdat in de ochtenduren veel mensen niet in de gelegenheid zijn om de mis bij te wonen, kiest de Sint Servaas dit jaar voor een avondwake op Allerzielen, om 18:00 uur.

Bezoekers krijgen vrijdag bij de ingang van de begraafplaats een kaarsje uitgereikt; het pad naar de kapel zal verlicht worden door fakkels. Deken John Dautzenberg gaat voor in het gebed en zal na afloop van de gebedswake alle graven op de Tongerseweg zegenen.

Herdenken
Op die manier wordt dit jaar in Maastricht een iets andere invulling gegeven aan Allerzielen, de dag waarop de katholieken traditiegetrouw hun overleden familie, vrienden en kennissen herdenken.

De nieuwe opzet van Allerzielen is een gezamenlijk initiatief van het kerkbestuur van de Sint Servaasbasiliek, de Algemene Begraafplaats Tongerseweg en uitvaartondernemer Sassen-Dielemans-Dickhaut. De Schola Maastricht, onder leiding van Hans Heijkers, zorgt voor de muzikale omlijsting.

De keuze voor ‘Allerzielen nieuwe stijl’ is ingegeven door het gegeven dat nogal wat mensen overdag werken en daardoor de ochtendmis niet bij kunnen wonen.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →