Allerzielen 'nieuwe stijl': avondwake op kerkhof Maastricht

Print
Allerzielen 'nieuwe stijl': avondwake op kerkhof Maastricht

Afbeelding: iStock

Maastricht / Itteren - Omdat in de ochtenduren veel mensen niet in de gelegenheid zijn om de mis bij te wonen, kiest de Sint Servaas dit jaar voor een avondwake op Allerzielen, om 18:00 uur.

Bezoekers krijgen vrijdag bij de ingang van de begraafplaats een kaarsje uitgereikt; het pad naar de kapel zal verlicht worden door fakkels. Deken John Dautzenberg gaat voor in het gebed en zal na afloop van de gebedswake alle graven op de Tongerseweg zegenen.

Herdenken
Op die manier wordt dit jaar in Maastricht een iets andere invulling gegeven aan Allerzielen, de dag waarop de katholieken traditiegetrouw hun overleden familie, vrienden en kennissen herdenken.

De nieuwe opzet van Allerzielen is een gezamenlijk initiatief van het kerkbestuur van de Sint Servaasbasiliek, de Algemene Begraafplaats Tongerseweg en uitvaartondernemer Sassen-Dielemans-Dickhaut. De Schola Maastricht, onder leiding van Hans Heijkers, zorgt voor de muzikale omlijsting.

De keuze voor ‘Allerzielen nieuwe stijl’ is ingegeven door het gegeven dat nogal wat mensen overdag werken en daardoor de ochtendmis niet bij kunnen wonen.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen