Posterholt: oversteek op de schop

Print
Posterholt: oversteek op de schop

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Posterholt - De provincie gaat nog dit jaar een middenberm aanleggen op de Karkenerweg (N293) in Posterholt. Het moet zo vooral voor tractoren makkelijker worden deze provinciale weg over te steken.

De ingreep kost 180.000 euro, zo laten burgemeester en wethouders van Roerdalen aan de gemeenteraad weten. De oversteek wordt zodanig aangelegd dat verkeer wel kan oversteken, maar niet makkelijk af kan slaan.

Motie
De provincie had het kruispunt liever zodanig veranderd dat alleen tractors de N293 over zouden kunnen steken. De gemeente ziet dat echter niet zitten. Vijf jaar geleden nam de gemeenteraad immers al een motie aan waarin wordt gepleit voor het beveiligen van de oversteek zonder dat de Nieuw Holsterweg wordt afgesloten voor gewoon verkeer.

Meteen na die motie werden al wat kleine ingrepen gedaan om het verkeer wat af te remmen. Sindsdien zijn er toch weer een paar ernstige ongelukken geweest op de oversteek, constateert de gemeente.

Sluis
Mochten er straks na de aanleg van de middenberm nog steeds ongelukken blijven gebeuren, dan wil Roerdalen toch kijken of er een sluis nodig is waar tractoren wel door kunnen maar gewone auto’s niet.

De gemeente betaalt 50.000 euro mee aan de geplande ingreep.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →