Vroegere sportpark Griendtsveen: groen werk en zonneweide

Print
Vroegere sportpark Griendtsveen: groen werk en zonneweide

Afbeelding: Google

Griendtsveen - Werken in het groen en een veld zonnepanelen. Dat komt er op het vroegere sportpark De Wiek in Griendtsveen.

Het is de bedoeling dat de zonneweide die op de voormalige velden van voetbalclub RKSV Griendtsveen wordt gerealiseerd in de toekomst alle stroom gaat leveren die het dorp Griendtsveen nodig heeft, meldt een woordvoerder van de gemeente Horst aan de Maas. Zo kan het dorp straks alle benodigde elektriciteit zelf opwekken. Het Horster gemeentebestuur heeft de koop van het sportpark, dat niet meer wordt gebruikt sinds RKSV Griendtsveen in 2016 is opgehouden zelfstandig te bestaan, gegund aan een ondernemer die er meer dan alleen een zonneweide wil realiseren.

Bewegen en werken
Het plan, dat De Wiek 2.0 heet, voorziet ook in ‘werken in het groen’ voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bewegen en werken zijn daarbij de kernbegrippen.

Gedacht moet worden aan mensen die zelf groenten telen en daar vervolgens onder meer samen maaltijden van bereiden. Ook voor de oudere inwoners van Griendtsveen is er straks plek op het voormalige sportcomplex. Niet alleen kunnen ze er op gezette tijden terecht voor maaltijden. Er wordt ook gedacht aan - bijvoorbeeld - een reparatiecafé voor deze doelgroep.

Geen huisvesting
Aanvankelijk was het de bedoeling dat er een minicamping - De Griendt - op het sportpark zou komen. Maar dat is niet doorgegaan, waarop de gemeente Horst aan de Maas het complex opnieuw te koop heeft gezet. Verschillende gegadigden, ook een ondernemer die er duurzame huisjes wilde bouwen, hebben ingeschreven. De gemeente heeft echter eerder al laten weten dat huisvesting op deze plek absoluut niet de bedoeling is.

Lees ook: Vier partijen willen 2 ton betalen voor sportpark Griendtsveen

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →