Drukte 11evande11e gemeten met polsbandjes

Print
Drukte 11evande11e gemeten met polsbandjes

Archieffoto. Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren - Polsbandjes met een barcode moeten helpen om de drukte op het Vrijthof in Maastricht nog beter te meten tijdens de 11evande11e.

Volgens de organisatie kwam het de afgelopen jaren steeds vaker voor dat vanwege de veiligheid de poorten van het evenement moesten worden gesloten. Het werd dan zo druk dat de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden.

Barcode
Dit jaar wordt er nog preciezer geteld met behulp van de polsbandjes, schrijft de organisatie op Facebook. Iedere bezoeker krijgt zo'n bandje, waarop een barcode staat. Bij de uitgang worden alle bandjes gescand zodat precies duidelijk is hoeveel mensen vertrokken zijn.

Het hebben van een polsbandje geeft geen garantie dat de bezoeker weer kan terugkeren op het plein. Als het te druk is, gaan de deuren dicht en mogen ook mensen mét een bandje niet naar binnen.

Aftrap
De 11devande11de is traditiegetrouw dé aftrap van het carnavalsseizoen. Het evenement op het Vrijthof in Maastricht trekt elk jaar duizenden bezoekers. De feestvierders kunnen tussen 11:11 uur en 20:00 uur genieten van een groot aantal artiesten.

Bekijk hier het programma van dit jaar.