Kazerneplan in Venlo: handen van de skaters jeuken

Print
Kazerneplan in Venlo: handen van de skaters jeuken

Discussie over de toekomst van het kazerneterrein. Links wethouder Marij Pollux, uiterst rechts wethouder Erwin Boom. Afbeelding: laurens eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - Een overdekte skatehal. Het was één van de ideeën die tijdens een discussie over de toekomst van het kazerneterrein werden ingediend. Alle initiatiefnemers moeten voorlopig geduld hebben.

Door samen met een groep van circa tien skaters aanwezig te zijn, proberen de ini­tiatiefnemers voor een overdekte skatehal op het kazerneterrein in Blerick hun plan kracht bij te zetten. Ger Nelissen, Emile Huinck en Dennis Kremer laten maandag tijdens de discussieavond over de toekomst van het terrein weten dat ze wel raad weten met Loods S. Ze vinden het doodzonde dat die is dichtgetimmerd en zouden er graag een walhalla voor skaters van maken. Want: voor de ruim honderd skaters in de gemeente Venlo is er volgens de drie geen geschikte plek. Voor het stadskantoor, waar ze vanavond te gast zijn, mogen ze sinds kort niet meer skaten.

Wachten
Verantwoordelijk wethouders voor het kazerneterrein Marij Pollux (GroenLinks) en Erwin Boom (PvdA) brengen de skaters voor de korte termijn in contact met sportwethouder Alexander Vervoort. De skatehal moet voorlopig, net als alle andere ingediende plannen, wachten. Pollux legt de circa 25 aanwezigen uit dat ze in december eerst met de gemeenteraad wil spreken over de ontwikkelingsmogelijkheden op het 22 hectare grote terrein. Dan worden plannen nog niet inhoudelijk besproken. Dat volgt waarschijnlijk pas in het voorjaar.

Vorige week werd bekend dat de plannen voor het Fort van Venlo, met amusementscentrum en markthallen, op het kazerneterrein niet doorgaan. Een visie op het gebied heeft de gemeente nu niet klaarliggen, zeggen de wethouders op vragen daarover. Wel willen ze niet meer inzetten op één groot plan. "Het is beter om in kleinere eenheden te denken", aldus Pollux. Boom: "Het moet flexibel zijn. Met een groot project sluit je veel mensen buiten."

Initiatieven
Iedere gegadigde een plekje op het terrein geven, zal niet lukken. Pollux heeft voor alle initiatieven inmiddels maar een aparte map in haar mailbox aangemaakt. Vanavond pleiten aanwezigen behalve voor een skatehal ook voor een hostel/groepsaccommodatie, een permanent bezoekerscentrum voor de Stichting Ons Fort, een dorp met projecten op het gebied van duurzaamheid en behoud van de nu al aanwezige tijdelijke Stadstuinderij. Pollux kan dat laatste niet beloven.

De meeste zorgen worden vanavond uitgesproken over verkeersdrukte en de matige infrastructuur rondom het kazerneterrein. De als ambtenaar bij het project betrokken Michel Weijers laat weten dat daarnaar gekeken zal worden. Of de ongelijkvloerse kruising met rotonde bij station Blerick er nog komt, is de vraag. Dit eerder genomen besluit wordt heroverwogen nu het Fort van Venlo niet doorgaat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →