Voormalig PVV-Kamerlid Van Vliet wil Staten in

Print
Voormalig PVV-Kamerlid Van Vliet wil Staten in

Oud-PVV'er Roland van Vliet Afbeelding: De Limburger/Jan-Paul Kuit

Oud-PVV'er Roland van Vliet hoopt op een zetel in Provinciale Staten na de verkiezingen in maart. Hij stelt zich verkiesbaar voor de VVD en hoopt op een hoge plek op de lijst.

Tijdens een ledenvergadering in De Postkoets in Horn werd maandagavond de groslijst van kandidaten vastgesteld, eind november wordt gestemd over de volgorde. 

Eenmansfractie
Van Vliet kwam in 2010 namens de PVV in de Tweede Kamer. Na de omstreden 'minder-Marokkanen-uitspraak' van Geert Wilders stapte hij uit de partij en ging hij door als eenmansfractie. In 2016 werd hij lid van de VVD. Achter de schermen is hij actief voor de afdeling in zijn woonplaats Venlo. 

Lees ook: 'Knuffelbeer' Roland van Vliet over zeven bewogen jaren Binnenhof

De VVD-leden gingen maandag unaniem akkoord met het lijsttrekkerschap van Karin Straus, ook voormalig Kamerlid uit Roermond. Eerder leidde haar voordracht door het bestuur tot ophef in de partij omdat zittend deputé Joost van den Akker werd gepasseerd. De angel werd uit de discussie gehaald door hem te kiezen als eerste kandidaat-gedeputeerde. Hij krijgt de tweede plek op de lijst en Straus en hij treden als duo naar buiten tijdens de verkiezingscampagne. 

Lokaal
Een groot deel van de overige kandidaten op de groslijst is actief in de lokale politiek. Onder hen de fractievoorzitters uit Horst aan de Maas, Weert en Brunssum en wethouder Peter Salden uit Onderbanken dat binnenkort opgaat in herindelingsgemeente Beekdaelen. 

De VVD mikt op een groei van vijf naar acht zetels in Provinciale Staten. Eerder kondigde Karin Straus aan dat de VVD, nu het economisch goed gaat in Limburg, een meer sociaal gezicht zal laten zien. Toch is het verkiezingsprogramma ‘Werken aan een krachtig Limburg’ dat maandag vastgesteld werd een traditioneel liberaal programma, met de nadruk op minder regels voor ondernemers, veiligheid en infrastructuur. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje