Ben van Dael interim-coach Poolse club

Print
Ben van Dael interim-coach Poolse club

Afbeelding: Ermindo Armino

Ben van Dael is benoemd tot interim-trainer van de Poolse club Zaglebie Lubin. De voormalig hoofdcoach van Fortuna Sittard en oud-assistent van VVV neemt de taken over van Mariusz Lewandowski, die wegens slechte resultaten aan de kant is geschoven.

De 53-jarige Limburger werkte sinds de zomer als hoofd opleidingen van de club, die uitkomt op het hoogste niveau van Polen. Vorige week werd hij al gepromoveerd tot assistent van Lewandowski, die zwaar onder druk stond.

Vraag
Na het verlies van Zaglebie Lubin afgelopen weekend tegen Zabrze kwam de vraag of hij diens taken wilde overnemen. Van Dael: "Ik heb gezegd dat ik de club wil helpen, maar in principe tot het einde van het jaar. Daarna wil ik terug naar mijn oude functie, waar ik het goed naar mijn zin heb. Of ik open sta voor een langere termijn als hoofdcoach? Je weet in de voetballerij nooit hoe het zal lopen.”

Van Dael begon in december 2015 bij Fortuna aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Hij moest onder moeilijke omstandigheden werken bij de Sittardse club, die op dat moment diep in de schulden zat. Na de entree van de Turkse eigenaar Isitan Gün bleven de resultaten wisselvallig. Eind 2016 moest hij plaatsmaken voor Sunday Oliseh. Vervolgens ging Van Dael aan de slag als jeugdtrainer bij Vitesse.