Snackpoint Puth pakt podiumplek in Cafetaria Top 100

Print
Snackpoint Puth pakt podiumplek in Cafetaria Top 100

Afbeelding: iStock

Puth - Snackpoint Puth heeft een derde plek veroverd in de nationale verkiezing van de Catetaria Top 100;

In de ranglijst, die jaarlijks wordt samengesteld door magazine SnackKoerier, komen acht Limburgse cafetaria's voor. Snackpoint Puth pakt de hoogste notering en is meteen ook de hoogste nieuwe binnenkomer, want de zaak is nog geen jaar open.

De zaak aan de Kerkweg 77 in Puth is eigendom van Snackpoint-directeur Roger Gielen en zijn vrouw Marlie Gielen-Paas en wordt gerund door Bente Vallinga en Lestie Dams. Wat de jury onder andere zeer wist te waarderen – naast zaken als orde en reinheid – waren de spik en span-uitstraling van de voor- en achterzijde en de wijze van ‘afhandeling’ van de bestellingen.

Klein
"Als hier twintig mensen op een bestelling wachten, staat het bomvol", zegt Vallinga. "Wie de bestelling heeft doorgegeven, kan achterin plaatsnemen aan een keukentafel. Als het eten klaar is, kan men verder via de achterdeur naar buiten en door een steegje weer naar de straat lopen." Het is ook een noodzakelijke maatregel, want met de slechts 20 vierkante meter die de zaak ter beschikking heeft, behoort het tot de kleinste cafetaria’s van het land.

Top 100
De nummers 1 en 2 in de landelijke competitie werden restaria ’t Luifeltje in Bergum en eetsalon Menzing in Haaksbergen. In Limburg werden de plekken in de Top 100 als volgt verdeeld: Cafetaria Oud Waubach in Landgraaf als 21e, Eetwinkel BeBo in Sevenum als 26e, Snackpoint Bunde als 30e, AnyTyme Marktzicht in Born als 31e, AnyTyme ’t Haantje in Klimmen als 51e, Happy Frites Ransdaal als 71e en Cafetaria Jaco in Weert als 96e.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →