Waar vind je de beste restaurants van Limburg?

Print
Waar vind je de beste restaurants van Limburg?

Foto van enkele jaren geleden toen Da Vinci zijn tweede Michelinster in de wacht sleepte. Afbeelding: Stefan Koopmans

Limburg is met 10 restaurants vertegenwoordigd in de Top 100 van Lekker 2019. Restaurant Da Vinci in Maasbracht is de hoogst genoteerde Limburgse eetzaak in de top 100.

Jaarlijks stelt het culinaire blad Lekker een lijst samen van de 100 beste Nederlandse restaurants.

Da Vinci uit Maasbracht van Margo Reuten en Petro Kools, dat dit jaar 25 jaar bestaat, is met zijn 11 de plaats het hoogste genoteerde Limburgs restaurant.

Twee sterren
Op 13 staat twee sterren restaurant Beluga van Hans van Wolde in Maastricht. De Leuf in Sandra en Robin van de Bunt uit Ubachsberg staat op plaats 20. Hans Kinkartz, al jaren genoemd als kandidaat voor een Michelin ster, bezet met L ‘Atelier in Gulpen plaats 23.

Château Sint Gerlach uit Houthem Sint Gelach, dat tot de Oostwegel Collection behoort, bezet plaats 42. Valuas in Venlo van patron cuisinier kok Eric Swaghoven staat op plaats 47. Halverwege de top 100 staat Sabero uit Roermond van Nico Boreas en Sonja Nelissen, die pas dit jaar hun zaak geopend hebben aan de Roerkade, nadat ze eerder met veel succes (twee Michelin sterren) jarenlang in Heeze ‘Boreas’ hadden gerund. Op 61 staat L’Aubergine van  Paul Pollux in Steyl. Op 68 prijkt Brienen aan de Maas van René Brienen in Well en op 77 staat Château Neercanne in Maastricht van de Oostwegel Collection, waarvan Peter Harkema al meer dan 35 jaar  de directeur is.

Beste Nederlandse restaurant
Het beste Nederlandse restaurant volgens Lekker is het Zeeuwse restaurant Inter Scaldes in Kruiningen. Tweede op de lijst staat De Librije uit Zwolle en derde De Leest uit Vaassen: allen restaurants met drie Michelin sterren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →