Highliners verzamelen zich in Heerlen

De eerste highliners gaan op grote hoogte van start. © Pascal Moors, Nose for Photography

© Pascal Moors, Nose For Photography

© Pascal Moors, Nose For Photography

© Pascal Moors, Nose For Photography

© Pascal Moors, Nose For Photography

© Pascal Moors, Nose For Photography

thumbnail: De eerste highliners gaan op grote hoogte van start.
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Slack- en highliners uit de hele wereld zijn dinsdag in Heerlen begonnen aan hun hoge capriolen boven de stad. Vandaag zijn de eerste lijnen boven Carbon6 (het oude CBS-gebouw) opgehangen, waarop de koorddansers hun kunsten laten zien.

Frank Benneker

De slack- en highliners zijn in Heerlen vanwege het Dutch Mountain Film Festival (DMFF), dat deze week van start gaat. Naast films en documentaires over bergen organiseert het festival activiteiten op hoog niveau, waaronder het beklimmen van gebouwen (builderen) en de koorddansdemonstraties.Wereldtop"De wereldtop van de highliners is momenteel in Heerlen", vertelt Joep van Wijk van het DMFF. "Vanochtend zijn er 10 lijnen opgehangen, waar ze meteen op zijn gaan balanceren. Het is een spectaculaire sport."DemonstratieHet hoogtepunt is een spectaculaire demonstratie op vrijdag 2 november die start bij Carbon6 en wordt vervolgd op het Maanplein in Maankwartier. De internationale slackliners halen daarbij allerlei capriolen uit: van muziek maken tot jongleren op de lijn. Dit is tevens de opening van het DMFF dat diezelfde avond van start gaat in het Royal Theater. De aanvang is om 17.30 uur en de toegang is gratis. Bezoekers kunnen gratis parkeren bij Carbon 6 aan de Kloosterweg 1.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal