De slack- en highliners zijn in Heerlen vanwege het Dutch Mountain Film Festival (DMFF), dat deze week van start gaat. Naast films en documentaires over bergen organiseert het festival activiteiten op hoog niveau, waaronder het beklimmen van gebouwen (builderen) en de koorddansdemonstraties.

Wereldtop
"De wereldtop van de highliners is momenteel in Heerlen", vertelt Joep van Wijk van het DMFF. "Vanochtend zijn er 10 lijnen opgehangen, waar ze meteen op zijn gaan balanceren. Het is een spectaculaire sport."

Demonstratie
Het hoogtepunt is een spectaculaire demonstratie op vrijdag 2 november die start bij Carbon6 en wordt vervolgd op het Maanplein in Maankwartier. De internationale slackliners halen daarbij allerlei capriolen uit: van muziek maken tot jongleren op de lijn. Dit is tevens de opening van het DMFF dat diezelfde avond van start gaat in het Royal Theater. De aanvang is om 17.30 uur en de toegang is gratis. Bezoekers kunnen gratis parkeren bij Carbon 6 aan de Kloosterweg 1.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen